Dark Mode On / Off

Wat zijn de 7 chakra’s

Elk lichaam heeft honderden energiecentra. De belangrijkste 7 centra staan bekend als chakra’s. “Chakra” is een begrip uit het Sanskriet en betekent letterlijk “wiel”. Probeer je een draaikolk voor te stellen, die de energie door jouw lichaam laat stromen. Dit is hoe jouw wiel werkt. Hieronder lees je welke zeven energiecentra worden gezien als chakra’s.

1. Wortel chakra

zit aan de basis van je ruggengraat of staartbeen. Je wortelchakra is je basischakra, het heeft betrekking op je basisbehoeften. Je gevoel van veiligheid, overleving en stabiliteit in je leven. In het Sanskriet wordt het wortelchakra Muladhara genoemd.

2. Sacraal chakra

zit twee centimeters onder je navel. Het tweede chakra staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, seksualiteit en creativiteit. Je weet wat je wilt en je durft je emoties te uiten. In het Sanskriet wordt het Sacraalchakra Swadhistana genoemd.

3. Zonnevlechtchakra

zit drie centimeter boven je navel. Het zonnevlechtchakra zit in onze kern en is de bron van je persoonlijke kracht. Hier wordt je identiteit bepaalt en wat je wilt doen met je leven. In het Sanskriet wordt het Zonnevlechtchakra Manipura genoemd.

4. Hartchakra

zit in het hart. Het vierde en middelste, is je hartchakra, de bron van liefde en verbinding. Dit energiepunt staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. In het Sanskriet wordt het Hartchakra Anahata genoemd.

5. Keelchakra

zit bij de keel. Het vijfde is het keelchakra, dit is je centrum van expressie en communicatie. Dit vijfde chakra bevindt zich dichtbij de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt.

In het Sanskriet wordt de keelchakra ook wel de Vishuddhi genoemd. Deze staat voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden.

6. Derde oog chakra

zit tussen de wenkbrauwen. Het zesde chakra, het derde oog. Alle intuïtieve gevoelens die je hebt, evenals je vermogen om tussen de regels door te lezen en non-verbale communicatie te begrijpen, komen voort uit dit derde oog chakra. In het Sanskriet wordt het Ajna genoemd, dit betekent weten. Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt.

7. Kruinchakra

zit aan de bovenkant van het hoofd. Het zevende chakra is de duizendbladige lotusbloem bij de kruin van het hoofd en leidt tot verlichting en spirituele verbinding met onszelf en anderen. In het Sanskriet wordt de Kruinchakra Sahasrara  genoemd.

Chakra’s openen

Chakra’s in het lichaam kunnen uit balans kunnen raken door negatieve gedachten, chemisch bewerkt voedsel en andere factoren uit de omgeving.

Met het openen van jouw chakra’s wordt bedoeld dat je de balans in de chakra’s weer herstelt zodat de energie weer goed door het lichaam kan stromen en je je niet ziek, verdrietig, angstig of depressief voelt.

Wil jij meer weten over chakra’s? Hier lees je welke diepere functie de zeven chakra’s hebben en hier lees je meer over hoe een chakra healing werkt. Heb je nog vragen? Neem contact met me op!

Advertisements

Lees ook: