Dark Mode On / Off

Wat is Reiki?

“Reiki” is ontstaan uit de Japanse woorden Rei en Ki. Rei betekent Universeel. Ki betekent Levensenergie. Universele levensenergie is overal om ons heen en zit in alles dat leeft en is essentiële energie waar wij uit bestaan.

Universele energie

Binnen Reiki wordt gewerkt met het sturen van deze kosmische energie. Vanaf onze geboorte zijn we in staat deze energie op te nemen en door te geven. Elk mens kan dit leren toepassen. Wanneer jij je elleboog stoot, leg je meteen je andere hand erop. Dat is het eerste dat je doet. Juist, Onbewust pas je het toe op jezelf. En als kind, hielpen toen de ‘kusjes van mama’ op een zere plek tegen de pijn? Jazeker, ook dit kusje werkt met dezelfde universele energie. Door het leren sturen van deze energie, activeren we ons zelfhelende vermogen!

Vormen van Reiki

Er bestaan verschillende vormen van Reiki. De bekendste vorm heet Usui Reiki Rhyoho. Deze vorm werd ontwikkeld door de Japanner Mikao Usui. Usui omschrijft het als “de weg naar geluk, harmonie en geestelijke ontwikkeling”. Inmiddels is zijn vorm van Reiki verschillende keren aangepast en aangescherpt. De Usui Reiki Rhyoho is de variant waar Praktijk Ki het vaakst mee werkt.

Andere vormen:

Tera-Mai Seichem: werkt naast het element aarde ook met natuurelementen zoals water, vuur en lucht. Pakt niet alleen de symptomen maar ook de oorsprong van de klachten aan.

Tummo: gaat verder dan genezen. Spiritualiteit en de zogenaamde Kundalini energie vervullen een centrale rol.

Angel: ook hier speelt het spirituele aspect een opvallende rol. Men werkt hier vooral met de energie van krachtige dieren, engelen en aartsengelen. Deze behandeling bestaat uit zeven stappen die overeenstemmen en een bepaalde aura. Deze vorm van reiki brengt de nodige verlichting.

Shambhala: streeft persoonlijke groei en vrijheid na. Leert tegelijk onze eigen mogelijkheden kennen. Shambhala is de meest laagdrempelige vorm van reiki.

Op deze website lees je meer over hoe binnen Praktijk Ki Reiki wordt toegepast. Zowel bij de trajecten als ontspanningsbehandelingen vormt Reiki een belangrijk onderdeel van de sessies.

Wil je meer weten over de reikibehandelingen die Praktijk Ki toepast? Je leest het hier. Wil je meteen een behandeling boeken of heb je vragen? Neem contact met me op of maak een afspraak voor een healingsessie.

Advertisements

Lees ook: