Dark Mode On / Off

Wanneer ga je naar een therapeut?

Vraag jij je af of jouw klacht(en) erg genoeg zijn om naar een therapeut te gaan? Wanneer jij het idee hebt dat er iets is waar je niet uit komt, raad ik je aan om hulp te zoeken. Je twijfelt niet zomaar: je twijfels zeggen dat er iets aan de hand is. Je kan me altijd een bericht sturen als je je vragen of zorgen wil voorleggen.

De meest uiteenlopende vragen zie ik voorbij komen. De klachten gaan vaak over slaapproblemen, depressies, vastgelopen relaties, trauma’s, burn-out, angsten, rouw- en verliesverwerking. Niets is raar of vreemd. Bedenk je dat ik regelmatig mensen spreek die dit soort klachten of problemen ervaren. Het is niets om je voor te schamen, ook al voelt dat voor jou misschien wel zo. Wanneer je je bij mij aanmeldt als cliënt, kan ik samen met jou uitzoeken wat er precies aan de hand is en je helpen zodat jij je weer beter gaat voelen.

Je kunt een vragenlijst invullen waarvan de resultaten aangeven of het wenselijk is een keer met iemand te praten. Je kunt een afspraak met me maken om vervolgens de resultaten vrijblijvend door te nemen.

Je bent je eigen raadgever

Jouw klacht zit in jou. Je kan het niet zien en daardoor is het misschien lastig om te bepalen wat er aan de hand is en wat je nodig hebt. Ik geloof in de kracht van jouw intuïtie. Dat is een van de speerpunten van Praktijk Ki. Wanneer jij het gevoel hebt dat er iets niet klopt en dat je het even niet alleen kan, dan is het voldoende om dat gevoel serieus te nemen.

Het is best lastig om die eerste stap te zetten richting een therapeut. Ik weet er alles van! De meeste mensen wachten dan ook maanden met het zoeken van hulp. Vaak voelen ze te veel schaamte en terughoudendheid. Ongeveer 90% komt uiteindelijk toch binnen een jaar bij de huisarts of een therapeut terecht met een hulpvraag. Ik adviseer je tijdig die eerste stap te zetten. In een vroeg stadium zijn klachten beter te behandelen en is het voor jou makkelijker om aan de slag te gaan met alle kennis, ervaringen en wijsheden die al in jou zitten om tot een antwoord of oplossing te komen.

Verwijsbrief nodig?

Voor een behandeling bij Praktijk Ki heb je geen verwijsbrief nodig. Dit is omdat Praktijk Ki valt onder alternatieve therapie, waarbij de zorgvergoeding niet van toepassing is.

Kan ik jou helpen?

Je leest mijn blog en dat wil zeggen dat jij je klacht serieus neemt en misschien al hebt besloten hulp te zoeken. Heb je vragen of zorgen? Stuur me dan even een bericht. Je mag alles aan me voorleggen en ik geef je graag vrijblijvend advies.

Heb je nog een stok achter de deur nodig? Vul de vragenlijst in. De resultaten bespreken we dan tijdens het gesprek.

Advertisements

Lees ook: