Dark Mode On / Off

Waarom therapie bij Praktijk Ki?

Jezelf ontwikkelen, leren of veranderen gaat hand in hand met weerstand, gebaseerd op angst. Je weet niet wat er gaat komen, want de therapie is nog zo onbekend. Dit is jouw cognitie en dit is ontstaan door alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt in je leven. Net als de manier waarop je denkt over je toekomst, angsten die zijn ontstaan ten aanzien van hoe jouw toekomst eruit gaat zien. De beste aanpak is daarom: gewoon doen. Doen is een activiteit in het hier en nu en levert je ervaring op en geen weerstand. Er zijn drie punten die ik erg belangrijk vind wanneer ik met jou aan de slag ga.

Hier en nu

Wanneer je bezig bent met veranderen en ontwikkelen, ben je bezig met de toekomst. Maar energie in de toekomst stoppen, werkt vaak averechts. We werken daarom in het hier en nu. Effectieve veranderingen vinden plaats op basis van wat je dagelijks ervaart in je leefsituatie. De energie die je stopt in situaties nu, zorgen ervoor dat je dezelfde situaties in de toekomst ook anders aanpakt. Hierbij kunnen Reiki behandelingen deze energievelden ondersteunen.

Bewustzijn door methodes

Een vast gedrags- en denkpatroon wordt vaak gevormd door onze ervaringen, associaties en de daarbij behorende gevoelens. De vraag: ’wat wil jij anders?’ in plaats van: ‘wat wil ik anders bij jou?’ leidt op natuurlijke wijze tot de vraag ‘hoe doe je het nu?’ en bij deze vraag ligt de weg open naar bewustwording van eigen gedragspatronen waar we mee aan de slag kunnen. Hierbij is het van belang dat je eerlijk en oprecht naar je eigen spiegels gaat kijken: welke trekjes van mezelf vind ik mooie eigenschappen en welke vind ik vervelend? Juist deze ‘vervelende’ eigenschappen zijn erg interessant om naar te kijken. Wanneer je deze eigenschappen integreert in jouw volledige zijn, en zelfs de positieve kanten uit deze eigenschappen kan zien, kunnen we werken aan jouw patronen en de patronen doorbreken. Dit heet ook wel schaduwwerk en is een methodiek die ik veel gebruik in mijn therapieën.

Verantwoordelijkheid in therapie

Bij therapie komt een stukje verantwoordelijkheid kijken. Ik heb de verantwoordelijkheid over jou als client, en ik zorg er zo goed mogelijk voor dat jij je in een zo veilig mogelijke omgeving mag ontwikkelen. Je draagt altijd zelf de verantwoordelijkheid van jouw proces, want jij bent jouw eigen instrument.

Jij bent jouw antwoord

Ik geloof dat je de kracht en wijsheid al in je hebt om jouw eigen vragen te beantwoorden. Misschien ben je je er nog niet bewust van dat je deze mogelijkheden bezit. Mijn vragen en methodieken zullen jou helpen tot de bewustwording van jouw eigen kracht te komen en van je talenten, zodat je je eigen antwoorden kunt vinden.

Mijn missie is dat jij weer gaat dromen, dat je jouw levensenergie terugvindt en dat je dit op jouw eigen tempo doet, zodat het voor jou weer heel natuurlijk wordt om met Ki te leven.

Ben jij benieuwd hoe ik dit doe? Bekijk hier de behandelingen en therapieën.

Advertisements

Lees ook: