Dark Mode On / Off

“Reiki” is ontstaan uit de Japanse woorden Rei en Ki. Rei betekent Universeel. Ki betekent Levensenergie. Universele levensenergie is overal om ons heen en zit in alles dat leeft. Universele levensenergie is essentiële energie waar wij uit bestaan.

Wanneer kies je voor een Reiki behandeling?

Een Reiki behandeling kan iedereen helpen! Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor deze behandeling:

  • Je hebt een fysieke klacht.
  • Je hebt (onverklaarbare) emotionele klachten.
  • Je bent nieuwsgierig naar Reiki en wil ontdekken wat het voor jou kan betekenen.
  • Je wil je chakra’s balanceren.
  • Je wil tijd voor jezelf nemen door bij te komen en te ontspannen.

Wat jouw reden ook is, er gaat altijd een korte intake aan vooraf. Soms leidt dit tot direct een behandeling en soms is er meer nodig om te achterhalen wat je nodig hebt. Bij fysieke klachten vraag ik je altijd eerst naar je huisarts te gaan. Reiki kan jouw lichaam door middel van energie ondersteunen naast de reguliere zorg. Behandelingen bij Praktijk Ki zijn geen vervanging van de reguliere medische gezondheidszorg. Neem contact met me op als je hier vragen over hebt.

Universele energie

Binnen Reiki wordt gewerkt met het sturen van deze universele energie. Vanaf onze geboorte zijn we in staat deze energie op te nemen en door te geven. Elk mens kan Reiki leren toepassen. Wat is het eerste dat je doet als je je ellenboog stoot? Juist, je legt je andere hand erop. Onbewust pas je het toe op jezelf. En als kind, hielpen de ‘kusjes van mama’ op een zere plek tegen de pijn? Jazeker, ook dit kusje werkt met dezelfde universele energie. Door het leren sturen van deze energie, activeren we ons zelfhelende vermogen! Het leukste aan Reiki is dat er meerdere vormen van Reiki bestaan.

Een Reiki behandeling geeft mensen een goed gevoel, alsof je lekker in de natuur zit te genieten van de zon met een warm briesje en op de achtergrond een kabbelend beekje met golven van energie.

De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. Sommigen voelen warme energie of trillingen. Anderen zien energie in kleuren. Sommigen merken er niet veel van, maar geven zich over aan het vertrouwen in de behandeling en de behandelaar.

De energie tussen therapeut en de cliënt kan helpen om vervelende aandoeningen te voorkomen.

Reiki is in de eerste plaats gebaseerd op overdracht. De energie tussen therapeut en de cliënt kan helpen om vervelende aandoeningen te voorkomen, of een genezingsproces te versnellen. De behandeling vervangt in geen enkel geval de gebruikelijke geneeskunde, maar vult aan en ondersteunt de reguliere zorg.

Op deze website lees je meer over de betekenis en de kracht van Reiki. Bekijk mijn blog om ook te ontdekken wat we kunnen met jouw chakra’s! Wil jij door middel van Reiki jouw blokkades opheffen? Maak hier een afspraak met me.