Dark Mode On / Off

Praktijk Ki

Ki - levensenergie

Welkom bij Praktijk Ki!

Ki betekent Levensenergie. De drijvende kracht achter alles in ons bestaan. Je kunt het niet vastpakken, omdat het niet tastbaar of zichtbaar is. En toch is Ki overal!

Dankzij Ki zijn we verbonden met alles en iedereen. Het is een energie die via je onderbuik in je lichaam komt en via je voeten, handen en hoofd weer wegstroomt. De doorstroming van deze levensenergie zorgt ervoor dat we gezond zijn, ons energiek en krachtig voelen.

Blokkades / problemen met jouw Ki

Wanneer de energie niet goed doorstroomt, kan dat meerdere oorzaken hebben. Denk hierbij aan stress, piekeren of verkramping in bepaalde situaties. Deze oorzaken komen voort uit patronen die je jezelf hebt aangeleerd sinds je kindertijd, of doordat je je grenzen niet goed bewaakt. Soms komt het voor dat je anderen op nummer 1 zet in plaats van jezelf, waardoor je jezelf eigenlijk verwaarloost. Al deze redenen, deze oorzaken, zorgen voor een blokkade van de doorstroming van jouw levensenergie. Bij Praktijk Ki word je begeleid in het aanpakken van deze patronen, begrenzingen en verwaarlozing.

Therapievormen

De begeleiding vindt plaats door middel van het toepassen verschillende therapievormen die jou helpen om deze problemen op te lossen. Op energetisch / spiritueel niveau behandel ik je met Reiki en chakra-healings waarbij ik soms gebruik maak van kristallen om de behandeling een boost te geven. Op mentaal / emotioneel niveau maak ik gebruik van EFT (emotional freedom therapy), de Sedonamethode, gesprekstherapie of creatieve werkvormen. Op fysiek niveau maak ik gebruik van Reiki in combinatie met psychosomatische therapie, intuïtief schilderen/tekenen en beweging. Het allerliefst gebruik ik verschillende therapieën door elkaar, op maat en passend bij jouw problemen en blokkades en ligt mijn focus op lichaamsgerichte therapie zodat je de signalen van jouw lichaam opnieuw leert herkennen.

Holistische benadering

Vanuit het holisme geloof ik namelijk dat blokkades niet alleen op 1 niveau bestaan, maar op meerdere niveaus onderdeel geworden zijn van wie jij bent, hoe jij functioneert en waarom je op een bepaalde manier reageert. Daarom zul je bij mij in de praktijk niet behandeld worden op 1 van de vijf holistische niveaus, maar op alle 5! Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Geen zorgen hoor, het klinkt heftiger dan het is.

Wanneer de blokkades en problemen opgelost zijn, of dat je in elk geval weer een gevoel hebt bij welke richting je op wil, krijg je ook jouw Ki weer terug. Jouw lichaam zorgt er dan weer voor dat de levensenergie goed door jouw lijf kan stromen.

Ben jij op zoek naar jouw Ki?

Op mijn website vind je informatie over de verschillende werkvormen. Regelmatig schrijf ik een blog waarin je kunt lezen over een van de werkvormen, of over praktische tips die je nu al zou kunnen toepassen.
Ben jij er klaar voor om jouw levensenergie goed door je lijf te laten stromen en vanuit die Ki te leven? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende intake.

Lees ook: