Dark Mode On / Off

Oppepper met de Reiki Douche

Ben je in bezit van je eerste graad Reiki? Dan vertel ik je graag over de Reiki Douche. De Reiki douche, een methode die ik regelmatig toepas tijdens het douchen, of wanneer ik in een wachtrij of lift sta. Deze methodiek gebruik ik om hernieuwde energie te gebruiken, of juist om na een lange dag wat ontlading te ervaring.

Zoals een waterdouche alles van de dag van je af kan spoelen, kan de Reiki Douche alle energieën van de dag, die je niet van jou zijn en die je niet nodig hebt en niet kunt gebruiken, van je af spoelen.

Hoe werkt de Reiki Douche?

Er zijn vier stappen om deze Reiki Douche toe te passen op jezelf.

  1. Sta ontspannen met je voeten op heupbreedte en je knieën licht gebogen. Je mag ook zitten voor deze oefening. Sluit je ogen en laat je ademhaling tot rust komen. Zet je kruinchakra open en verbind jezelf met het universum en de aarde.
  2. Plaats je handen in de Gassho houding. Blijf even zo staan om jouw energielichaam te activeren.
  3. Haal je handen rustig uit elkaar (20 tot 30 cm van elkaar) en breng je handen boven je hoofd. Je maakt een soort opvangbak met je handen om de universele energie daar op te vangen.
  4. Als je voelt dat de opvangbak boven je hoofd vol is, dan open je de douche (je handen) en laat de douche van Reiki-energie over je heen stromen. Je volgt de stroom met je handen, langs je hoofd, langs je lichaam, langs je benen tot aan de grond

Herhaal dit een aantal keer (bijvoorbeeld 3 keer) tot je voelt dat je opnieuw opgeladen bent met energie. Je eindigt weer in de Gassho houding en bedankt het universum voor de energie.

Veel mensen vinden het prettig om deze behandeling op een vast tijdstip te doen, bijvoorbeeld als je net wakker bent of voordat je gaat slapen. Zet er een lekker muziekje bij op als je dat prettig vindt en neem de tijd om er de goede omstandigheden voor te creëren.

Reiki douche

Wat doet de Reiki Douche?

Reikidouches zijn een geweldige manier om snel ongewenste energie te verwijderen. Wat we eerst moeten onthouden, is dat energie neutraal is, maar dat de energieën van andere mensen ons een slecht gevoel kunnen geven. Als voorbeeld: je vertelt aan je collega’s dat je een nieuwe baan hebt en dat je daar zin in hebt, omdat je toe bent aan iets nieuws. Sommige collega’s zullen blij voor je zijn en meegaan in jouw flow, maar er zullen ook collega’s zijn die meteen in de stress schieten, want: jouw werk moet opgevangen worden, wie gaat het overnemen, wie wordt er verantwoordelijk voor, komt er misschien een nieuwe collega, wat betekent dit voor de werkdruk?

Je voelt het al: een verschil van energie. Deze energie wil je niet in jouw systeem hebben en zeker niet mee naar huis nemen. Een Reiki Douche zorgt ervoor dat deze ongewenste energieën (niet passend bij jouw focus/behoeften/flow/wensen/doelen) uit jouw systeem raakt en verwijderd wordt.

Met Reiki leren werken?

Ben je nog niet in bezit van een Reiki graad en wil je wel graag met Reiki leren werken? Boek dan een Reiki 1 cursus bij Praktijk Ki.

Advertisements

Lees ook: