Dark Mode On / Off

Als je goed wil omgaan met de drukte van het dagelijks leven, kan een ontspanningsbehandeling hierbij helpen. Te lang veel stress, spanning of andere zorgen, zorgt ervoor dat je hersenen minder goed functioneren. Door de tijd te nemen om rustmomenten te creëren en je hersenen hiermee hersteltijd te geven, krijg je meer energie én meer focus. Doe je dit niet, kunnen er verschillende vervelende klachten optreden. Een ontspanningsbehandeling bij Praktijk Ki kan jou helpen om de klachten tegen te gaan of te verhelpen.

Klachten door gebrek aan ontspanning

De klachten uiten zich op fysieke, mentale en emotionele manieren. Bij iedereen kan dit ook anders zijn.

Mentaal

Concentratieproblemen
Vergeetachtigheid
Ratelen
Opgejaagd gevoel
Piekeren

Emotioneel

Stemmingswisselingen
Snel geagiteerd
Prikkelbaarheid
Verdriet
Boosheid

Fysiek

Buikpijn
Hoofdpijn
Hartkloppingen
Hoge bloeddruk
Vermoeidheid
(Hyper)alertheid

Hoe helpt de ontspanningsbehandeling?

Allereerst neem je de tijd voor jezelf: want je neemt de tijd ergens naartoe te gaan, om driekwartier een behandeling te ondergaan en weer naar huis te gaan. Daarbij komt dat je tijdens de behandeling kunt kiezen voor stilte of achtergrondmuziek. Sommige mensen vinden het fijn om een beetje te kletsen tussendoor, terwijl anderen de behandeling in stilte willen ondergaan.

Waar jouw voorkeur ook naartoe gaat: de rust die je neemt en je jezelf gunt, zorgt al voor een boost. Je geeft je hersenen letterlijk de rust om te ontspannen en te herstellen van alle indrukken die je op een dag moet verwerken.

Wat gebeurt er tijdens de ontspanningsbehandeling?

De ontspanningsbehandeling heeft Reiki als basis. Dit betekent dat je op de behandeltafel mag liggen met je ogen dicht, of open. Door middel van Reiki stuur ik energie naar jouw lichaamscellen. Deze cellen kunnen zich dan herstellen en steviger worden. Afhankelijk van jouw situatie, geef ik Reiki ook aan je chakra’s, je organen of aan je aura. Reiki ondersteun ik soms met een klankschaal zodat de spanningen lekker losgetrild kunnen worden. Ook maak ik soms gebruik van versterkende stenen voor je chakra, of voor een bepaald thema (bescherming, zelfliefde, bewustwording).

Met ontspanning je afspraak plannen

Een ontspanningsbehandeling duurt ongeveer 60 minuten. De behandeling neemt twee sessies in beslag. Nadat je hier je afspraak hebt geboekt, neem ik contact met je op om een afspraak te maken. De tweede sessie vindt tussen 1 week en 3 weken na de eerste behandeling plaats.

Mocht je op zoek zijn naar meer verdieping en nieuwe inzichten in jezelf? Kijk dan even bij mijn andere behandelingen en trajecten.

Wil je Reiki op jezelf leren toepassen? Volg dan de cursus Reiki 1 en je krijgt een hele dag cursus inclusief lunch en versnaperingen en ontvang jouw Reiki 1 inwijdingen én certificaat.