Dark Mode On / Off

Methodieken bij Praktijk Ki

“Op welke manier kan Praktijk Ki mij helpen?”

Dit vroeg een cliënt onlangs. Ze heeft jaren last van buikpijnen en de reguliere gezondheidszorg weet haar niet te helpen. De cliënt heeft meerdere onderzoeken laten doen en er komt steeds maar niets uit. Ze wil het zoeken in de methodieken binnen de alternatieve gezondheidszorg, maar ze weet niet waar te beginnen. ‘Op welke manier kan Praktijk Ki mij helpen?’

De alternatieve genezer is geen magiër. Ik kan niet met mijn handen jouw klachten wegtoveren. Wat ik wél kan doen is door middel van een Reiki healing blokkades in jouw klachtengebied opheffen zodat de energie weer mooi kan gaan stromen. Dit lukt niet altijd met een sessie. Sommige klachten zijn zo hevig dat daar meer achter zit dan een blokkade. Vaak zit er een emotionele of traumatische blokkade waardoor er ook nog andere dingen opgeruimd mogen worden. In dit geval, zoals ook het geval is bij mijn cliënt, gaan we aan de slag met andere methodieken naast de Reiki healing.

Afhankelijk van wat er opgeruimd mag worden, kies ik samen met de cliënt een van de methodieken zoals je hier ziet staan. Meestal ontstaat de keuze voor een behandeling op een organische manier en soms ontpopt dit zich tot een combinatie van meerdere methodieken. Van intuïtief schilderen, tot schrijftherapie. Van PMA tot werken met het innerlijk kind. Er is niet één juiste behandeling voor een bepaalde klacht. Ieder persoon heeft andere behoeften en andere voorkeuren. Wat voor de een goed werkt, kan voor de ander een averechts effect hebben.

methodieken: creatieve therapie

Hoe weet je dan welke methodieken goed voor me zijn?

Voor mij als therapeut werkt het heel erg om mijn intuïtie te volgen. Ik maak een intuïtieve verbinding met degene die voor me zit en probeer in te voelen wat de ander voelt en na te gaan wat de ander mogelijk nodig heeft. Dit toets ik dan bij de ander. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat het niet klopte, maar dat kan natuurlijk een keer voorkomen. Daarom vraag ik mijn cliënten ook altijd de verbinding met zichzelf aan te gaan en diep van binnen te voelen wat ze nodig hebben. En als de cliënt het nog niet weet, geeft dat niets natuurlijk. In dat geval gaan we gewoon met basisdingen aan de slag. Gesprekjes die ondersteund worden door Reiki, Ademwerk (veel fysieke klachten ontstaan doordat we niet goed ademen) en Mindfulness.

Je voelt als cliënt zelf aan of iets resoneert of niet en ook ik als therapeut voel dat goed aan. Pas wanneer mijn cliënt er echt klaar voor is en dit zelf zo ervaart, pas ik de zwaardere methodieken toe zoals innerlijk kind werk, schaduwwerk, de Sedona methode (is een prachtige loslaatmethode) en haptonomie.

Als je twijfelt of Praktijk Ki iets voor je is, kan je meer lezen in de blogs waarin ik vertel waarom Praktijk Ki jou zou kunnen helpen en over wie ik ben als therapeut.

Advertisements

Lees ook: