Dark Mode On / Off

Zet intenties neer voor 2022 in het universum (met schrijfoefening)

Jaar na jaar zijn we massaal in december meer naar binnen gekeerd, spreken we intenties, wensen en dromen uit en fantaseren we over het nieuwe jaar. Het ene jaar meer dan het andere jaar denken we na over wat we willen veranderen en waar we aan willen vasthouden. En hoewel het niet nodig is om een dag te hebben om positieve veranderingen aan te brengen, kan een eerste dag van een nieuw jaar wel helpen en ondersteunend werken. Daarbij komt dat het heel goed werkt als je het universum vraagt om ondersteuning door je intenties in het universum neer te zetten.

4 stappen om jouw intenties voor 2022 te zetten

Het leuke is dat het helemaal niet zo lastig is! Met deze vier stappen zet jij jouw intenties voor het nieuwe jaar:

 1. Wat is je intentie? Je hoeft dit niet SMART te formuleren, maar maak je intentie of voornemen zo concreet en duidelijk mogelijk.
 2. Voel je de intentie in je buik? Maak contact met je Zonnevlecht en Sacraal chakra terwijl je jouw intentie visualiseert. Voel het!
 3. Open je Kruin chakra en maak contact met het universum en laat je vol voelen van de liefdevolle universele energie.
 4. Geef de intentie vanuit je buik via de energie aan het universum met het vertrouwen dat jouw intentie verwezenlijkt gaat worden.

Dit jaar spreek ik mijn intenties en dromen weer uit, op de laatste dag van het jaar. Dit jaar ga ik ook iets anders doen: mijn intenties en dromen opschrijven, om het nog meer kracht te geven.

Schrijfoefening voor je intenties

Natuurlijk: oefening baart kunst. Dus hoe vaker je deze stappen volgt, hoe makkelijker het wordt om intenties neer te zetten.

Schrijf jouw intentie of voornemen voor de komende twaalf maanden op een papiertje. Maak er een verhaal van. Visualiseer hoe jouw leven anders is, op het moment dat jouw voornemen of intentie is verwezenlijkt. Hoe ziet jouw dag eruit? Of het moment waar dit voor geldt? Schrijf het op in de vorm alsof dit nu al is, alsof jouw voornemen nu al is uitgekomen en het al onderdeel is van jouw leven. Je schrijft deze visualisatie dan ook uit in de tegenwoordige tijd.

Hoe bedenk je intenties?

Heb je nog geen voornemens of intenties bedacht voor het nieuwe jaar en wil je hier wel mee oefenen? Dan kunnen deze stapjes je helpen. Om te beginnen voor het grotere plaatje, schrijf je op:

 • hoe jouw ideale leven eruit ziet;
 • wat je het allerliefste wil, en
 • wat je zou doen of hebben als geld en tijd geen zorg zouden zijn.

Wat je nu op papier hebt staan, ga je specifieker maken door op te schrijven:

 • wat je dit jaar kan doen om dichter bij jouw ideale leven te komen, op welke manieren kun je dat leven nu leven?
 • nu je weet wat je het allerliefste wil, wat je kan doen om daar meer van in jouw leven te brengen.
 • wat je ziet als je jezelf inbeeldt op 31 december 2023, wat heb je bereikt, wat voor een persoon ben je?

Nu je specifiek hebt wat je wil bereiken en het voor je hebt kunnen zien, kun je de voornemens concreet maken, zodat je de intentie daadwerkelijk kunt zetten in het universum. Hoe concretere en duidelijker, hoe makkelijker jouw intentie wordt verwezenlijkt.

 • Welk doel heb je om dichter bij jouw ideale leven te komen en wat heb je daarbij nodig?

Mindmap

Heb je meerdere intenties en voornemens? Maak dan een mindmap met post-it’s. Schrijf op elke post-it jouw intentie of voornemen. Maak er een prioriteitenlijst van. Bijvoorbeeld: één stapel met wat belangrijk is binnen zes maanden en de rest op een andere stapel. Of één stapel dat met jouw persoonlijk leven te maken heeft en de andere stapel voor carrière.

Focus

Heb jij al nagedacht over de voornemens of intenties voor het nieuwe jaar of houd je je daar niet zo mee bezig? Of heb je ze globaal al bedacht en heb je meer hulp nodig voor het aanbrengen van focus in je intenties? Focus is een belangrijk onderdeel van werken aan jezelf, aan je doelen en aan je leven. Een mooi leven is er niet zomaar, net als in een geweldige relatie moet je ervoor blijven werken.

Loop je vast en kom je er zelf niet meer goed uit? Neem dan contact met me op en zet die eerste stap om focus aan te brengen, zodat ook jouw intenties straks weer worden verwezenlijkt met de kracht van het universum! Je kunt ook meteen een telefonische inzicht-sessie bij me boeken om jouw vraag te bespreken.

Advertisements

Lees ook: