Dark Mode On / Off

Emotional Freedom Technique (EFT)

EFT, de Emotional Freedom Technique, is een therapievorm die erg lijkt op EMDR en een sterke invloed heeft om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Een EFT behandeling helpt je om effectief, snel en op een positieve manier van remmingen, angsten en negatieve emoties/overtuigingen af te komen. De techniek is ontzettend simpel en werkt door in bepaalde hersengebieden zodat de hoge prikkelactiviteit vermindert. De negatieve lading van belastende herinneringen wordt hierdoor verwijderd. Met andere woorden: je kunt écht in enkele behandelingen van angsten en andere klachten af zijn!

Verstoring energiesysteem

Wat is EFT

Het uitgangspunt van EFT is dat alle negatieve emoties veroorzaakt worden door een verstoring van het energiesysteem van het lichaam. Wordt een emotie niet goed verwerkt dan geeft dat een blokkade in het energiesysteem, de meridianen en chakra’s. Een kleine trigger (een aanleiding die lijkt op de situatie die de oorspronkelijke emotie veroorzaakt heeft) kan de emotie weer activeren. In oosterse landen hebben 5000 jaar geleden al uitgevonden dat alle meridianen ook gelinkt zijn aan emoties. Wordt de energie in de meridiaan in balans gebracht dan heeft dat ook een positieve invloed op de emoties.

Tappen maar!

EFT is geschikt voor iedereen. Het leuke van EFT is dat de toepassing zó simpel is dat je het na een EFT-sessie thuis kunt doen bij alle klachten die je kunt bedenken. Het is pijnloos, kort, effectief en je hebt geen eindeloze praatsessies ;-). Alles wat je nodig hebt, zijn jouw handen en vingers. Want wat we doen met EFT is ‘tappen’. Door het bekloppen van acupressuurpunten die gelinkt zijn aan de meridianen kunnen de emoties snel in balans komen.

EFT in beeld

EnergieverstoringTappenVrij!
1-trauma2-tap3-relief
Verstoringen in het energiesysteem van je lichaam uiten zich in bijvoorbeeld angst, onzekerheid, schrik, knoop in de maag, druk op de borst.
Je ervaart klachten.
Door te tappen op specifieke punten op je lichaam, terwijl je focust op de negatieve emotie, stroomt de energie weer vrij.
De klachten worden verdreven.
De energie stroomt vrij door je lichaam en je voelt je weer goed en vrij om te doen wat je wil. Voel je toch nog een klacht? Dan tap je de blokkade weg, tot je vrij bent.
Illustraties uit Change Your Mind! with EFT van Angela Treat Lyon

Wil jij weten wat EFT voor jou kan doen en hoe Praktijk Ki jou hierbij kan helpen? Neem contact met me op, dan onderzoeken we samen wat je nodig hebt.

Advertisements

Lees ook: