Dark Mode On / Off

EFT bij Praktijk Ki

Je bent op deze pagina belandt. Waarschijnlijk omdat je wil weten hoe EFT bij Praktijk Ki wordt toegepast. Dit vertel ik je graag!

EFT gaat uit van het volgende: “Alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in ons energiesysteem”. Dit betekent dat niet goed verwerkte emoties voelbaar blijven in het lichaam. Emoties die we als negatief ervaren, komen vaak voort uit onverwerkte emoties.

Bij Praktijk Ki onderzoek ik samen met jou welke oorzaken er zijn achter de klachten die je ervaart. Dit kunnen nare gebeurtenissen zijn, gedachten en emoties. Door de behandeling toe te passen kunnen we de oorzaak aanpakken en de negatieve ervaringen neutraliseren. EFT gebruik ik in combinatie met diverse ademtechnieken.

Wetenschappelijke studies

Er zijn meerdere wetenschappelijke studies opgestart sinds EFT ontdekt werd. Wereldwijd wordt er met deze techniek gewerkt in de praktijk. De resultaten van de studies waren zo snel en soms zo verbluffend goed, dat meerdere beroepsgroepen hiermee zijn gaan werken. Meer over de studies rondom EFT vind je hier.

Waar kan EFT bij helpem?

Er zouden lijsten gemaakt kunnen worden van klachten en diagnoses die met EFT behandeld kunnen worden. Waar het eigenlijk om gaat is dat de basis van de klachten een emotionele oorzaak hebben. Emoties die niet soepel verwerkt zijn laten namelijk sporen na in het emotionele brein. De aanwezigheid van deze emoties zijn voelbaar via spierspanningen, ademhalingsproblemen, onrust, angsten, fysieke pijnen. Hoe meer iemand emotioneel overbelast raakt, hoe meer het lichaam aanvoelt als een onveilig huis. Dit zorgt ervoor dat de psyche overprikkeld raakt en zorgt uiteindelijk voor problemen als concentratieproblemen, prestatievermindering, verslavingen en onevenwichtigheid. Door tijdig EFT in te zetten, kun je deze problemen voor zijn.

Resultaten van EFT

In 90% van de gevallen waar ik EFT toepas, heeft het een direct positief resultaat. Doordat ik jou kan begeleiden, ervaring heb met deze behandeling en een therapeutische achtergrond heb, is mijn toepassing effectiever dan wanneer jij het bijvoorbeeld op jezelf toepast. Wanneer een niet-professional de techniek op zichzelf toepast, is het resultaat gemiddeld 50%.

Hoe lang duurt een behandeling?

Wanneer ik EFT toepas, gebeurt dit soms in combinatie met Reiki. Een op zichzelf staande EFT-sessie kan al een effect hebben. De duur van een behandeling blijft afhankelijk van de vraag waarmee iemand met de behandeling begint. Er zijn emotionele gebeurtenissen waar iemand snel vanaf wil zijn, maar waarbij de gebeurtenissen niet heel veel impact hebben gehad. En er zijn gebeurtenissen die een gecompliceerde of zelfs traumatische aard hebben. In het eerste geval zou een behandeling zomaar slechts uit twee of drie sessies bestaan. In het tweede geval zijn vaak meerdere sessies noodzakelijk. In vergelijking met de cognitieve gesprekstherapie, zijn de resultaten met energetische aanpak ontzettend effectief en uiteindelijk in veel kortere tijd bereikt.

Blijvende effecten

Wanneer de blokkerende lading weg is getapt, zal dezelfde lading geen klachten meer geven. Het leven is een stroom van ervaringen en emoties. Hoe soepeler we daarmee omgaan, hoe gezonder we zijn op lichamelijk en geestelijk gebied. EFT heeft dus een blijvend effect en is altijd toepasbaar. Wanneer je met mij de behandeling hebt gedaan, krijg je een kaart mee naar huis waarmee je zelf de de behandeling kunt toepassen wanneer je het nodig hebt.

Advertisements

Lees ook: