Dark Mode On / Off

Hoe werkt een chakra behandeling?

Een chakra kan uit balans raken. Dit kan er dan voor zorgen dat het chakra extreem actief of juist gebrekkig functioneert. Hierdoor verhogen we onze energie in sommige situaties of trekken we ons helemaal terug. Het verhogen en verlagen van onze energie is een overlevingsmechanisme dat is opgebouwd uit organen, zenuwen en een krachtige verbinding met de minder tastbare psychologische, emotionele en spirituele staat van zijn. Zie het als een programmering die er is om ons te beschermen. Wanneer we (traumatische) dingen mee maken, kan de programmering uit balans raken. Een chakra behandeling kan hierbij helpen.

Chakra healing is een krachtige behandeling. Met deze behandeling herstellen we de stroom van de levensenergie in het gehele lichaam, waardoor je welzijn wordt verbeterd. Dit doet Praktijk Ki door jouw zeven chakra’s te openen en heeft als resultaat dat je je minder snel ziek, verdrietig, angstig of depressief voelt. De energiesystemen worden gedeblokkeerd en je chakra’s worden weer in balans gebracht. Dit opent de weg naar een hoger niveau van bewustheid en gezondheid.

Chakra’s openhouden is belangrijk, het laten stromen van onze energie hebben we nodig voor ons welzijn op zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Ziek zijn komt geregeld voort uit geblokkeerde chakra’s, door trauma of esoterische problemen die zich fysiek uiten.

Overactieve en onder actieve chakra’s

Een chakra open je niet zomaar. Wanneer een chakra al open is en overactief is, is het ‘verder openen’ helemaal niet zo veilig en verstandig. Het brengt je alleen maar meer uit balans! En wat je wil is ten alle tijden je chakra’s in balans brengen. Het verhogen of verlagen van onze energie is een survival mechanisme gebaseerd op ons zenuwstelsel. Een programmering die er is om ons te beschermen.

Iemand die vroeger gepest is, zou twee dingen kunnen doen:
– overcompenseren: ervoor zorgen dat iedereen hem maar leuk genoeg vindt.
– zich terugtrekken: ervoor zorgen dat hij bij niemand opvalt.

Door trauma’s en andere dingen die we meemaken kan dit uit balans raken, wat kan resulteren in vechten of vluchten. Zowel een overactieve als een onderactieve chakra is niet wenselijk.

Vormen van chakra behandeling

Chakrameditatie

Chakra’s openen en in balans brengen kan ook worden gedaan door meditatie. Er zijn verschillende chakra meditaties die je kunt doen. Een simpele manier om dit te doen is om te gaan zitten met je ogen dicht en een rechte ruggengraat en je te concentreren op het specifieke chakra. Je kunt de hele meditatie blijven focussen op een chakra, maar zelf vind ik het een goed idee om alle chakra’s mee te nemen. Waarom zou je slechts een chakra willen dat goed functioneert? Je kunt beter regelmatig aandacht geven aan alle chakra’s, omdat alle chakra’s elkaar ook beïnvloeden.

Wanneer je op deze manier een chakra meditatie doet, verplaats je je aandacht steeds naar een ander chakra om hier vervolgens een tijdje op te concentreren en bewust van te worden.

Reiki op chakra’s

Reiki behandeling wordt uitgevoerd middels handoplegging. Hierdoor is het voor de healer mogelijk om de staat van de chakra’s aan te voelen:
Chakra’s die uit balans zijn, geven extreem veel of minder tot geen warmte af. Om de chakra’s te openen die met de tijd uit balans zijn geraakt, kan de energie uit het universum worden toegepast. Middels reiki geeft de healer de nieuwe energie door aan de ontvanger. Bij een goede ontvangst zal de chakra merkbaar aangenaam warm aanvoelen.

Holistische chakra behandeling

Het meest effectief is om de Reiki, de ademhaling, yoga en meditatie met elkaar te combineren. In een effectieve yogales worden houdingen (asanas) en de ademhaling gebruikt om chakra’s in balans te brengen.
Ga je ergens een les volgen? Zorg dan dat je je niet alleen op een enkel chakra richt. Anders kan er wederom disbalans ontstaan.

De behandeling bij Praktijk Ki

Bij chakra healing maak ik gebruik van mijn intuitie en zintuigen om jouw lichaam te scannen. Op deze manier kan ik blokkades identificeren die overeenkomen met de chakra’s. Door mijn handen op of boven je lichaam te plaatsen, help ik je deze blokkades op te heffen door de doorstroming te herstellen middels nieuwe energie. Soms maak ik gebruik van specifieke essentiële olie melanges of helende kristallen. Binnen de alternatieve geneeskunde worden dit soort oliën en kristallen al duizenden jaren gebruikt om fysieke en emotionele aandoeningen te behandelen.

Na een behandeling zul je je waarschijnlijk ontspannen en licht voelen. Soms komt het voor dat je je emotioneel voelt. Dit komt doordat de behandeling je openstelt voor verhoogde niveaus van fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Je intuïtieve vermogens zijn verhoogd en je levensenergie stroomt weer vrij door jouw chakra’s.
Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen of wil je weten of een healing iets voor jou is? Neem contact met me op of maak een afspraak voor een healingsessie.

Advertisements

Lees ook: