Dark Mode On / Off

Boekentip #3 Wanneer je lichaam nee zegt

Voor iedereen die kampt met lichamelijke klachten is dit boek waardevol en daarom is dit mijn derde boekentip: Wanneer je lichaam nee zegt. Of het nou gaat over chronische ziekten of incidentele klachten, in dit boek vertelt Gabor Maté heel mooi hoe fysieke gezondheid en mentale gezondheid elkaar beïnvloeden.

Gabor Maté legt uit hoe hij vanuit zijn ervaring als huisarts merkte dat veel van zijn patiënten met bepaalde ziektebeelden een soortgelijke levensloop hadden gehad met vergelijkbare gebeurtenissen op vergelijkbare leeftijden. Doordat dit hem opviel, is hij zich meer gaan verdiepen in de psychosomatiek. Eén van de statements die Maté maakt is dat we stress ervaren en daardoor ziek worden. Een lichaam dat in balans is, wordt namelijk niet ziek. Ophoping van stress, als gevolg van geen Nee kunnen zeggen en moeite hebben met grenzen aangeven, wordt een ophoping van fysieke storingen in het lichaam. Wanneer je lichaam nee zegt is mijn derde boekentip omdat ik geloof dat we allemaal zelf veel invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid, mits we ons er bewust van zijn.

Wanneer je lichaam nee zegt, stimuleert je eigenlijk om inzicht te gaan verkrijgen in je eigen ziektebeelden en te gaan onderzoeken waaraan ze te herleiden zijn. Op deze manier neem je de verantwoordelijkheid over je eigen gezondheid, waar de hedendaagse medische wetenschap vaak niet verder gaat dan die analytische wetenschap.

Lichaamsgerichte therapie bij Praktijk Ki

Ben jij nieuwsgierig naar jouw eigen psychosomatische klachten? Boek dan vrijblijvend een Inzicht sessie, zodat we jouw klachten kunnen bespreken.

Wil je meteen van stress af? Neem dan contact met me op voor het boeken van een ontspanningsbehandeling.

Advertisements

Lees ook: